Vegetáriánus Chili Con Carne
- 25 dkg Tempeh
- 1 vörös bab konzerv (20dkg)
- 1 kukorica konzerv (20 dkg)
- 1 csomag Maggi Mexikói chilis bab alap
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- őrölt bors
- 4 dl víz
elkészítés
- A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A konzerv babról és kukoricáról leöntjük a levét, jól lecsöpögtetjük.
- Kevés olajon megfuttatjuk a kétféle hagymát, majd félretesszük
- A maradék olajon megpirítjuk az apró kockára vágott vagy morzsolt Tempeh-t és addig kevergetjük, míg aranybarnára nem sül. Hozzáadjuk a hagymát és beletesszük a Mexicói chilis bab alapot és az őrölt borsot, majd ráöntjük a 4 dl vizet és összeforraljuk.
- Hozzáadjuk a leszűrt babot és kukoricát.
- Ha forr, kis lángon 5 percig főzzük, közben kevergetjük. Akkor jó, ha sűrű leve van.
- Főtt rizzsel tálaljuk.