Vegetáriánus Chili Con Carne

 
  • 25 dkg Tempeh
  • 1 vörös bab konzerv (20dkg)
  • 1 kukorica konzerv (20 dkg)
  • 1 csomag Maggi Mexikói chilis bab alap
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 4 dl víz
 
elkészítés
  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A konzerv babról és kukoricáról leöntjük a levét, jól lecsöpögtetjük.
  3. Kevés olajon megfuttatjuk a kétféle hagymát, majd félretesszük
  4. A maradék olajon megpirítjuk az apró kockára vágott vagy morzsolt Tempeh-t és addig kevergetjük, míg aranybarnára nem sül.  Hozzáadjuk a hagymát és beletesszük a Mexicói chilis bab alapot és az őrölt borsot, majd ráöntjük a 4 dl vizet és összeforraljuk.
  5. Hozzáadjuk a leszűrt babot és kukoricát.
  6. Ha forr, kis lángon 5 percig főzzük, közben kevergetjük. Akkor jó, ha sűrű leve van.
  7. Főtt rizzsel tálaljuk.

 

tempehguru

Overlay


Kérem várjon...