Tempeh bacon
Az egyik legfinomabb vegetáriánus étel
Hozzávalók:
- 20 dkg tempeh
- 1-2 evőkanál juharszirup
- 1/2 teáskanál római kömény
- 1 evőkanál olaj
- egy csipetnyi cayenne bors
- 1 teáskanál folyékony füst
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál fekete bors
- a sütéshez 1 evőkanál olaj
- (Folyékony füst helyett használhatjuk a klasszikus BBQ fűszereket: fokhagyma,bors,paprika,hagyma)
A tempeh-t nagyon vékony szeletekre vágjuk. A pácot egy sekély tálban összekeverjük, és a tempeh-t áztatjuk 1-2 percig. Magas fokozaton 1 evőkanál olajon hirtelen sütjük a szeleteket, közben locsolgatjuk a páccal. A kisült szeleteket konyhai papírtörlőn leitatjuk, hagyjuk kihűlni. A kihűlt szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ahhoz, hogy ropogósabb szeleteket kapjunk, sütés közben ne kenegessük a páccal a tempeh-t.