Takart tempeh

(édes káposztával)

Hozzávalók  4 személyre :

  •     25 dkg tempeh
  •     1 kisebb fej káposzta
  •     1 nagy fej vöröshagyma
  •     2 db tojás
  •     1-2 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  •     2 gerezd fokhagyma
  •     10 dkg rizs
  •     kis doboz(50 g) paradicsompüré
  •     1 közepes sárgarépa
  •     3 dl tejföl
  •     őrölt feketebors, oregánó, bazsalikom, rozmaring,  só.

A hagymát apróra vágjuk, a felét pár kanál olajon megpirítjuk, a lereszelt sárgarépát együtt pirítjuk, míg a répa levet nem ereszt, és még egy kis ideig pároljuk, 2 kanállal félre teszünk (ez a tempés masszába kerül) a maradékhoz hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, majd ismételten pároljuk, beletesszük a paradicsompürét , 3 dl tejfölt és felforraljuk.
A tempét durva reszelőn lereszeljük. 3-4 kanál olajon serpenyőben aranysárgára megpirítjuk, a fele nyers hagymát a piruló tempeh-hez adjuk, rövid ideig együtt pirítjuk, levesszük a tűzről kihűlés után, hozzáadunk 2 tojást, zúzott fokhagymát, piros paprikát, sót, borsot, a félretett répás hagymát és a többi fűszert ízlés szerint. Az anyagot egynemű masszává keverjük.

A rizst megpirítjuk, vízben félig megpároljuk, hozzáadjuk a masszához, összekeverjük.
Fazékban (amibe a káposzta belefér) vizet forralunk, a káposztát sós vízben 3-5 percig forraljuk.
A vízből kivéve, lehűlés után levelekre szedjük, vigyázva a levél épségére a vastag erezetét a levél hátuljáról késsel lefaragjuk, az így elkészült levélbe csomagoljuk (takarjuk) a tempés masszát.

Az immáron káposztalevélbe takart tempés masszát tűzálló edénybe téve leöntjük az elkészült tejfölös öntettel, majd közepes hőmérsékletű sütőbe téve 45-50 percig fedő alatt pároljuk.

tempehguru

Overlay


Kérem várjon...