Receptek

Hogyan fogyasztható?

A tempeh nagyon különleges karakteres ízvilággal bír, teljesen más mint amit a szójatermékektől megszokhattunk. Ez az étel kemény húsú, picit füstös ízű ezért nagyon könnyű beilleszteni az étrendünkbe. Számos mód van arra, hogyan fogyaszthatjuk. Legtöbben szeletekben vagy kockákban sütve fogyasztják akárcsak a húst, de használhatjuk darált hús helyett is, morzsolva. Kiválóan megállja a helyét levesbetétként, szendvicsek, saláták feltétjeként vagy akár raguk, tészták alapanyagaként is!

Egy egyszerű tempeh-recept

Az egyik legnépszerűbb módja a tempeh elkészítésének a pácolás. Tegyük a tempeh szeleteket olivaolaj, fokhagyma, szójaszósz és egyéb fűszerek keverékébe minimum 20 percre, majd aranybarnára sütjük.

További receptek:

Tempeh bacon

Bolognai spagetti

Takart tempeh

Vegetáriánus Chili Con Carne

 

 

tempehguru

Overlay


Kérem várjon...