Bolognai spagetti tempével

Hozzávalók:

  • 500g spagetti
  • 250 g friss tempeh
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 250 g gomba
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 közepes fej apróra vágott hagyma
  • 100 ml vörösbor
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 közepes paradicsom kockázva
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 150 g sűrített paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • reszelt sajt
 
Morzsoljuk össze a tempeh-t és süssük kissé ropogósra olívaolajon folytonos kevergetés közben. Adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát, paprikát és a sűrített aradicsomot. lassú tűzön főzzük a mártást, majd tegyük bele a szójaszószt, a vörösbort, az oregánót, gombát, a kakukkfüvet és a paradicsomot. Főzzük 15 percig, ízesítsük sóval, borssal. Ha a szósz túl savanyú, egy kis cukorral édesíthetjük.A tésztát főzzük a csomagoláson leírtak szerint. Tegyük a tésztát tányérokra, majd öntsük le a szósszal. Még forrón szórjuk meg reszelt sajttal.

tempehguru

Overlay


Kérem várjon...