Bolognai spagetti tempével
Hozzávalók:
- 500g spagetti
- 250 g friss tempeh
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 250 g gomba
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 közepes fej apróra vágott hagyma
- 100 ml vörösbor
- 2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 közepes paradicsom kockázva
- 1 evőkanál szójaszósz
- 150 g sűrített paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- reszelt sajt
Morzsoljuk össze a tempeh-t és süssük kissé ropogósra olívaolajon folytonos kevergetés közben. Adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát, paprikát és a sűrített aradicsomot. lassú tűzön főzzük a mártást, majd tegyük bele a szójaszószt, a vörösbort, az oregánót, gombát, a kakukkfüvet és a paradicsomot. Főzzük 15 percig, ízesítsük sóval, borssal. Ha a szósz túl savanyú, egy kis cukorral édesíthetjük.A tésztát főzzük a csomagoláson leírtak szerint. Tegyük a tésztát tányérokra, majd öntsük le a szósszal. Még forrón szórjuk meg reszelt sajttal.