A tempeh

Tempeh – a szuper egészséges probiotikus élelmiszer

 
A tempeh roppant tápláló, teljes értékű fehérjeforrás, amelyben az összes szükséges aminosav megtalálható, valamint számos egyéb egészséges összetevőt, például izoflavonoidokat és szója-szaponint is tartalmaz.
Az érlelési eljárás során a termék természetes antibiotikumokkal és az emésztést elősegítő enzimekkel gazdagodik, miközben megőrzi a szójabab rostjait, a szaponinokat és a jótékony hatású szója-izoflavonoidokat.
Az izoflavonoidok erősítik a csontokat, csökkentik a menopauza tüneteit és a koronáriás megbetegedések kockázatát, valamint a hormonfüggőráktípusok megelőzésében is fontos szerepet játszanak, illeszkedik a dietetikus étrendjébe, csökkenti a koleszterin szintet, erősíti az immunrendszert, és a súlycsökkentésben is segít!
 
Ha Ön törődik az egészségével, valószínűleg odafigyel arra is, hogy egészséges ételek kerüljenek az asztalára.
Úgy gondolja nem létezik ilyen élelmiszer, ami tartalmazza mindezen tulajdonságokat ?!
 
 igen , létezik, -  és ez a tempeh !
 
 

Mi az a tempeh?

 

A tempeh főtt szójababból készülő,
nemes penészes érleléssel ( fermentációval )előállított élelmiszer.
 
Az érlelési folyamatnak köszönhetően a termék mind karakteres ízében, mind állagában eltér a megszokott szójakészítményektől.
Magas fehérjetartalma miatt a tempeh népszerű alapanyaga a húsmentes, – vegán és vegetáriánus és makrobiotikus, – étrendnek.
Ha ételeinkben a húst tempeh-vel helyettesítjük, nem csupán az eredeti ízeket őrizhetjük meg, de a telített zsírsavak bevitelét is csökkenthetjük.
 

A tempeh sokoldalú élelmiszerA tempeh egészséges!

A tempeh nagyon tápláló és rengeteg egészségtámogató tényezőt tartalmaz, mint az izoflavonoidok és  szója szaponin. A  nemes penészes érlelése során antibiotikumok keletkeznek, de a jótékony szója izoflavonoidok és szaponinok nagy része is ép marad.

A tempeh egy teljes értékű fehérje forrás, ami tartalmazza az összes szükséges aminosavat.  A tempeh megtartja a szójabab összes rostját, és az érlelése során plusz enzimeket nyer, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre.

Tempeh-t azok is fogyaszthatják akik, nincsenek meggyőződve a szója pozitív hatásairól, hiszen a szójabab nemes penészes érlelése ( fermentálása ) során a káros anyagok előemésztődnek, lebomlanak.

tempehguru

Overlay


Kérem várjon...